pondělí 3. února 2014

Kokosové řezy


Těsto:  
  •  8 bílků
  •         30 dkg cukru
  •  25 dkg kokosu
  •   8 dkg polohrubé výběrové mouky
Bílky s cukrem ušlehat, přidat ostatní přísady, rozetřít na vymazaný a vysypaný plech, v mírně vyhřáté troubě (150°C) péct do růžova.

Krém:
  •  250 ml mléka
  •    2 lžíce hladké mouky
  •    8 žloutků
  •  1 vanilkový cukr
  •   1 lžíce mletého cukru
Rozšlehat a uvařit hladkou kaši, přidat 25 dkg třeného másla a udělat krém. Ten dávat na vychladlé kokosové těsto.

Poleva:
  •            2 čokolády na vaření
  •          ½ másla nebo ztuženého pokrmového tuku (125g)


Rozpustit ve vodní lázni, rozetřít na krém.


6 komentářů:

  1. Blanko mňaaam...vyzera suprovo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, moc "nevypadá", fotka je nic moc i to servírování, ale kdo by se s tím páral, když je to tak dobré!

      Vymazat
  2. Takové dobroty já můžu:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě že já taky, ale naštěstí zrovna tento řez (jak říkají u nás doma - všechno je "buchta") nám doma chutná všem.

      Vymazat
  3. Blani, vypadá to nádherně. Já kokos miluji, určitě při nejbližší příležitosti vyzkouším.
    Mňam, mňam... Děkuji za inspiraci. Hezký večer Anny

    OdpovědětVymazat