pátek 26. července 2013

Čas rybízu

1.6 kg rybízu


pomocník při pasírování

1,5 l šťávy

teď jen povařit

rybízová marmeláda hotova
vzorek na klobouček - amatérský nákres

Marmeláda na Wikipedii - V tradiční české kuchyni měla marmeláda odlišný význam, v kuchařských knihách a rodinných receptech nalezneme důsledné rozlišování pojmů marmeláda a džem, podle způsobu připravy i výsledné konzistence. Marmeláda se vyrábí svařením ovocné šťávy a následným želírováním (přirozeným působením pektinu obsaženého v ovoci nebo doplněním želírovacího přípravku) a má podobu jednolitého rosolu bez kousků ovoce. Zatímco džem se vyrábí rozvařením celého ovoce, má konzistenci spíše kašovitou a obsahuje kousky ovoce. 

2 komentáře:

  1. Jů, to jsou kloboučky:-) Krásné!

    OdpovědětVymazat
  2. Marmeláda je super ale ten klobúčik na poháriku je supersuper :-) A konečne som aj potvrdila to s tou marmeládou a džemom, lebo mi kamoška nechcela veriť že to tak je, ona tvrdila opak, dík :-)

    OdpovědětVymazat