pátek 8. srpna 2014

Rajčatová

Pro velkou oblibu špaget a spotřebu drahých omáček bylo třeba udělat domácí zásoby.
Rajčata jsem nařízla, naložila do hrnce s vařící vodou asi na 5 minut, pak do vody studené a stáhla ze slupky. Nakrájenou cibuli jsem nechala zesklovatět na dostatečném množství oleje, pak přidala nakrájená rajčata a dusila pod poklicí asi 10 minut. Rozmixovala jsem vše tyčovým mixérem, přidala česnek, nasekanou bazalku, olivy, dochutila pepřem, trochou mletého nového koření, solí, cukrem, trochou chilli, ..... dále lze postupovat dle chuti. 
Zavařeno je vše na 80°C - 20 minut.

3 kg rajčat
2 velké cibule
bazalka
olivový olej
česnek
olivy






5 komentářů:

  1. Neni nad domaci,ten chutna nejlip a vis co v tom je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, ale taky cenově teď v sezóně rajčat vychází mnohem lépe než kupované... a když to potřebuje mít někdo z členů domácnosti - je to rychle po ruce.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ajko, k Tobě se stále chodím učit, ty bys mohla dostávat za hospodaření ceny!

      Vymazat
  3. Fakt veľmi dobrý nápad...v záhrade mam momentálne plno rajčín a treba ich nejako spracovať, dík za inšpiráciu.

    OdpovědětVymazat