příprava karamelového základu - zkaramelizovaný cukr s máslem a mlékem |
hotový karamel s mlékem |
naředěný ještě dalším mlékem a rumem (dle chuti, asi 1 : 1)- hotový likér |
Nejprve
300 ml mléka
100 g cukru
20 g másla
podle receptu vše smíchat a přivést k varu a míchat až do zhoustnutí, ale to se mi nějak nelíbilo, takže do druhého hrnce - trochu cukru (abych nepřecukrovala, ale zároveň jsem chtěla ten karamel) - asi lžíci, nechat zkaramelizovat a pomalu přidávat směs připravenou v hrnci č.1. Krásně se to spojilo, chvíli jsem vařila na mírném ohni (asi 10 minut), směs trochu zhoustla, více pak při chladnutí. Nenechala jsem vychladnout úplně, přidala R.U.M. a mléko (1:1).
Žádné komentáře:
Okomentovat